Zoeken
dinsdag 15 juni 2021 ..:: Algemeen » De vereniging ::..   Inloggen
De vereniging s.v. D.R.L.:
 


De Rotterdamse Leeuw is een sportvereniging in Rotterdam-Zuid (Lombardijen) en opgericht in 1929. Het ledenaantal schommelt rond de 700 leden, waarvan ongeveer de helft uit jeugd bestaat in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Deze jeugd is voor 65% afkomstig zijn uit de wijken Vreewijk en Lombardijen. Overige leden komen o.a. uit Barendrecht en de Albrandswaard. D.R.L. bied aan de seniorenleden de mogelijkheid om prestatievoetbal op zowel zondag als zaterdag te spelen. Op die dagen zijn er ook volop mogelijkheden voor zowel mannen als dames om op recreatief niveau met voetbal actief te zijn.

De jeugdafdeling bestaat uit zo´n 30 zeven- en elftallen. DRL wil voor zijn jeugdleden meer zijn dan alleen een voetbalvereniging. Zo wordt de jeugd bij DRL zorgvuldig volgens een doordacht jeugdplan opgeleid en begeleid.
Hierbij komen niet alleen voetbaltechnische zaken aan bod maar is er ook veel aandacht voor de sociale aspecten van de sport.Door de jeugd kan bij DRL voetbal op prestatief- en recreatie niveau gespeeld worden. De prestatieve deel vindt plaats in de selectie-elftallen.
Hierbij staat de voetbalopleiding voorop met als doel het laten doorstromen van de talenten naar het eerste elftal van DRL. Alle jeugdleden zowel selectie- als recreatiespelers trainen tweemaal in de week welke training door een gekwalificeerde trainer wordt gegeven.
 
Het sportcomplex van D.R.L.:

Het sportcomplex van D.R.L. `De Leeuwenkuil` is gelegen aan de Spinozaweg.
Het complexbestaat uit 5 speelvelden waarvan 4 van verlichting zijn voorzien.
Van deze velden is er 1 in gebruik als trainingsveld en hebben we 1 zogenaamd grasmasterveld en een kunstgrasveld die ook voor trainingen worden gebruikt.
Verder zijn wij in het bezit van een asfalt boardingveld, een keepers trainingsveld, alsmede een gras-zand veld tbv trainingen. Ook deze drie voorzieningen zijn van verlichting voorzien.
Ons clubgebouw bestaat uit een mooie kantine, wedstrijdsecretariaat, administratiekantoor, vergaderruimte cq leslokalen, materiaalruimte, een bestuursruimte en een mulitfunctionele ruimte die onder andere gebruikt kan worden voor de ontvangst van leden van onze businessclub “De Leeuwen Club” en overige sponsoren en adverteerders. Voor 5 speelvelden hebben wij nu 12 kleedkamers ter beschikking. Voor de toekomst zouden wij graag de kleedkamers willen uitbreiden naar 20 stuks.

Sponsoring:
D.R.L. voert een actiefbeleid met betrekking tot sponsering.
Het beleid zal er op gericht zijn sponsors actief te betrekken bij het te voeren beleid binnen de vereniging en hen aan de vereniging te binden. D.R.L. werkt nauw samen met gemeente en andere instellingen die belang hebben bij de leefbaarheid van “Lombardijen”.

Ambitie:

DRL wil zich in de toekomst ontwikkelen tot een moderne sportvereniging waar mensen op de tijden dat het hun schikt, al dan niet in competitieverband  de voetbalsport kunnen beoefenen.
DRL streeft er naar een toon aangevende club in Rotterdam te zijn waarvan het eerste elftal in de hoogste klasse van het amateurvoetbal uitkomt en waarvan de jeugdopleiding een kwalitatief hoog niveau heeft.

Copyright (c) 2021 sv DRL   Gebruiksovereenkomst  Privacybeleid